Self-Solve Knowledge Search

Minimize Maximize
CmdbException: [ErrorCode [7012] Failed to retrieve credentials on the Probe sid...
Title :
CmdbException: [ErrorCode [7012] Failed to retrieve credentials on the Probe side
Document ID :
KM01899064
Product - Version:
operations manager i 10.00 ; application performance management (bac) ;
OS :
Updated :
Tue Oct 20 08:26:34 GMT 2015
Summary :
Error occurs when OMI 10x fails to integrate to APM/BSM 9.26 because of Data Flow Probe Credential failure
Problem

The Data Flow Probe aborts with the following error message:

--- Start of probe-side exception ---

com.mercury.topaz.cmdb.shared.base.CmdbException: [ErrorCode [7012] Failed to retrieve credentials on the Probe side.] Failed to retrieve credentials on the Probe side. No credentials returned for  id: 31_1_CMS. Check that the credentials are from the correct Domain.

Data Flow probe log files (..:\hp\UCMDB\DataFlowProbe\runtime\log\security.cmclient.log) show the following error:

 

[ERROR] [DataAccessAdaptersFacadeInitThread] (ConfidentialManagerClientWrapper.java:91) - Failed to get credential for id 31_1_CMS - Could not fetch credential with id 31_1_CMS from Confidential Manager Client

Cause

 Run following  query  for OMI 10x RTSM Schema

SELECT * FROM CM_AUTHORIZATION

 

DELETE  FROM CM+AUTHORIZATION where USER_NAME =’Extra Entry relatedprobename’

 

 

DELETE  FROM CM+AUTHORIZATION where USER_NAME =’Extra Entry relatedprobename’

It is suggested to DELETE any non-default entry from this tabel. For example :
Fix

Solution # 1

1.        Uninstall   Data Flow Probe

2.       Install Data Flow Probe and select  Default Domain as option

3.       Start Probe and wait for Probe to connect itself.

4.       If it takes too long, then restart the Omi 10x server.

Solution # 2

1.       Stop Data flow Probe

2.       Go to ..:\hp\UCMDB\DataFlowProbe\conf\ DataFlowProbe.properties

Find this line

# The Domain name

appilog.collectors.domain = OLDDOMAINNAME

# The Domain type : either customer or extrenal

appilog.collectors.domain.type = customer

 

modify this to :

# The Domain name

appilog.collectors.domain = ${DefaultDomain}

# The Domain type : either customer or extrenal

appilog.collectors.domain.type = customer

3.       Go to OMI 10x Administration > RTSM Administration >  Data Flow Management > Data Flow Setup ad remove the non default domain (in case it exists) and keep only the default domain.

4.       Restart the Data Flow Probe at this point.

Thenew probe should exist now under the default domain.

The probe logs should show that it is registered to the Default Domain, and the logs should shwo that Credentials Management is up & running.